Reizigersvaccinatie

Gaat u binnenkort een reis maken? Daarvoor zijn veel voorbereidingen nodig. Als huisartsen kunnen en willen wij u graag helpen om ook gezond te blijven en u tegen ziektes te beschermen tijdens en na uw reis. Wij gaan dan met u na welke vaccinaties en medicijnen u nodig heeft voor op reis, en wij zorgen er voor dat u deze krijgt.

Reizigersadvies bij uw eigen huisarts

Huisartsenpraktijk De Zandbloem is gecertificeerd om reizigersadvies te geven en aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Dat betekent dat u een kwalitatief goed advies krijgt, op basis van up-to-date informatie. Wij adviseren en vaccineren NIET voor landen waar het gele-koorts-vaccin verplicht is.

Een belangrijk voordeel van de een reizigersadvies door uw eigen huisarts is dat uw huisarts uw medische geschiedenis, medicatiegebruik en huidige medische conditie goed kent. Dit kan belangrijk zijn in de advisering en andere voorbereidingen voor de reis. U krijgt een “advies op maat” waarbij rekening wordt gehouden met de precieze reis die u gaat maken én met uw medische situatie.

Afspraak maken reizigersadvies

U kunt bij ons een afspraak maken voor adviezen over vaccinatie, preventie, medicatie en het toedienen van vaccins.

 1. Wij raden u aan om minstens 6 weken voor de reis een afspraak bij ons te maken voor het reizigersadvies. Dan hebben we de tijd om het beste advies te geven en werken de vaccinaties al voor u vertrekt. Mocht u later zijn, dan kunt u altijd nog met ons contact opnemen. Zo nodig kunnen wij ook korter voor de reis nog belangrijke adviezen geven, en kunnen we kijken welke benodigde vaccinaties nog mogelijk zijn. Maar het is bete het daar niet op aan te laten komen.
 2. Vul ondertussen het Intakeformulier Reizigersadvisering in. Lever dit formulier ruim een week van tevoren in bij onze praktijk.
 3. Neem bij de afspraak het volgende mee:
  • Bewijzen van eerdere vaccinaties, als u die heeft, bijv. van het consultatieburo, dienstplicht, het gele vaccinatieboekje
  • Bij bijzondere reizen: informatie over uw precieze route en omstandigheden waarin u verblijft.

Kosten reizigersadvies

Het reizigersadvies valt niet binnen de basisverzekering en ook niet binnen het normale huisartsenpakket. Afhankelijk van uw verzekering (aanvullend) weer bij de zorgverzekeraar kunt terugclaimen. U kunt zien of uw verzekeraar het reizigersadvies vergoedt via www.gezondopreis.nl.

De kosten op een rij:

 • Voor het consult en vaccineren ontvangt u een rekening à € 57,05.
 • Het Geel Vaccinatieboekje (Internationaal Bewijs van Inenting of Profylaxe) kost € 3,00.
 • Het Europees Medisch Paspoort kost € 4,00.
 • Kosten voor benodigde medicatie en vaccins verlopen via uw apotheek.
Top