COVID-vaccinatie gaat van start bij De Zandbloem

11 maart 2021

Op woensdag 25 en donderdag 26 maart mogen we als huisartsenpraktijk de eerste mensen gaan vaccineren met een corona-vaccinatie.

Vanuit het RIVM krijgen we opdracht welke mensen we moeten oproepen hiervoor. 
Dat zijn voor deze ronde:

  • Patiënten geboren in 1956,1957 en 1958
  • Patiënten met een leeftijd onder de 65 en een BMI > 40.

Indien u in deze categorie valt krijgt u vóór 15 maart een uitnodiging. We willen u echt vragen om op het tijdstip te komen waarop u bent uitgenodigd, vanwege een strakke planning. 

Indien u beslist niet te willen worden gevaccineerd óf dat u al elders bent gevaccineerd, geef dit dan het liefst per mail door aan de assistente via ass@dezandbloem.nl of telefonisch 033-2864648.

De 2e vaccinatie voor deze ronde is op woensdag 16 juni en donderdag 17 juni. U vindt dat ook op uw uitnodiging. 

De vaccinatie die we hiervoor krijgen is het Astra Zeneca vaccin. U kunt meer uitleg over de coronavaccinatie krijgen via 
https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen.

We realiseren ons dat er momenteel zorgen over de veiligheid van het vaccin worden geuit in de media. We volgen dit nauwgezet en vertrouwen de mening van het Nederlands College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het Europees Medicijn Agentschap. Zij beschrijven dat trombose geen bekende bijwerking van AstraZeneca is en bovendien even vaak voorkomt in de bevolking in het algemeen als bij de mensen die zijn ingeënt. 

Mochten er aanwijzingen komen dat we onze campagne wel moeten opschorten, zullen we dat natuurlijk doen. 

Top