Medische gegevens online bekijken

2 juli 2020

U kunt online uw medisch dossier van de huisarts bekijken. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer, via het patiëntenportaal. U ziet dan bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met uw medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

Via de volgende link ( huisartsenpraktijkdezandbloem ) kunt u inloggen in ons patientenportaal. Voor het eerste gebruik dient u zich te registreren. U heeft hiervoor een eigen emailadres nodig. U kunt dus geen gebruik maken van het emailadres van uw partner. Nadat u zich heeft aangemeld wordt u account gecontroleerd, de assistente neemt hiervoor telefonisch contact met u op. Het is belangrijk dat uw gebruikersnaam en wachtwoord voor anderen geheim blijft.

Via het patiëntenportaal is het ook mogelijk om uw medische vragen aan uw huisarts te stellen (eConsult), een afspraak te plannen of medicatie te herhalen.

De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en u als patiënt heeft toegang tot de gegevens. Wees voorzichtig met het geven van medische gegevens aan anderen. Houd inlogcodes altijd geheim en deel nooit zomaar gegevens aan bedrijven die daarom vragen. Heeft u vragen over de inhoud van uw dossier, dan kunt u deze stellen middels het eConsult via het patiënten portaal.

Top