Ons team

De Zandbloem is een huisartsenpraktijk in Woudenberg. Sinds jaar en dag vormen de huisartsen en medewerkers van De Zandbloem een hecht team met een hart voor de inwoners van Woudenberg.

Ons team

De praktijk bestaat uit vijf huisartsen, drie praktijkondersteuners en vijf assistentes.

Huisartsen

mw. M.F. van Zanten

mw. C.P. Bloemendal-Dankers

mw. P. Joubert-Zeederberg

dhr. H. van Roekel

mw. E. van der Beek

Praktijkondersteuners Somatiek en GGZ

Een praktijkondersteuner heeft een speciale opleiding gevolgd om een aantal taken van de huisartsen over te nemen. De praktijkondersteuners werken altijd onder supervisie van de huisartsen6

Onze praktijkondersteuner somatiek Eveline Kok begeleidt patiƫnten met chronische ziekten, zoals diabetes (suikerziekte) en hart- en vaataandoeningen. In januari 2017 zal ook Gerina Willigenburg de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek gaan volgen.

Eveline Kok en Gerina WIlligenburg houden zelfstandig spreekuren en doen ook huisbezoeken. Ze werken volgens afspraak. U kunt via de assistente een afspraak maken.

Vanaf 1 januari 2017 is Jessica Koch werkzaam bij de Zandbloem als praktijkondersteuner GGZ. Zij is psycholoog en opgeleid om psychische hulp te verlenen in de huisartsenpraktijk. Indien u psychische klachten heeft dan kunt u die bespreken met de huisarts. De huisarts kan dan in overleg met u voorstellen een aantal gesprekken aan te gaan met de praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg). In een intakegesprek zal Jessica Koch samen met u in kaart brengen welke problemen er spelen en welk behandelaanbod of therapie het beste bij u past. De praktijkondersteuner GGZ maakt deel uit van het huisartsenteam en kan gemakkelijk overleggen met uw huisarts. De kosten voor een consult bij de praktijkondersteuner GGZ vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dat houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken en er ook geen eigen bijdrage geldt. Zij heeft haar spreekuur op dinsdag en donderdag.

De praktijkondersteuners:

Eveline Kok, praktijkondersteuner

Gerina WIlligenburg, praktijkondersteuner

Jessica Koch, psycholoog

Doktersassistentes

Onze doktersassistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maken de afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. De assistente zal u vaak enkele vragen stellen om de situatie beter in te kunnen schatten. Ze zijn opgeleid om u in een groot aantal situaties goed advies te kunnen geven.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

  • Bloeddruk meten
  • Verzorgen van wonden
  • Verwijderen van hechtingen
  • Aanstippen van wratten
  • Uitspuiten van oren
  • Urine-onderzoek
  • Injecties
  • Vaccinaties
  • Maken van uitstrijkjes

De doktersassistentes:

Louise Meerveld

Carla Vlastuin

Rianne van Ginkel

Lydia de Graaf

Arianne Louter

Dirkje van Ginkel

Merith van den Berg (stagaire)

Top