Toestemming voor Landelijk Schakel Punt

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Uw huisarts en apotheek kunnen belangrijke informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor uw behandeling. En alleen als u dat goed vindt.

Voorbeeld:
Als u in het weekend of ´s avonds plotseling terecht komt bij de waarnemend huisarts op de huisartsenpost, dan kan deze via een beveiligde verbinding - Landelijke Schakelpunt - uw medische gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling.

Wij mogen uw medische gegevens niet zomaar ter beschikking stellen aan de huisartsenpost via dit Landelijk Schakelpunt. Dat kan alleen met uw toestemming. Regel daarom uw toestemming. In bijgevoegde folder leest u hier meer over. Uw toestemming kun je op drie manieren regelen:

 

Optie 1:

Zeg het tegen uw huisarts en apotheek

Optie 2:

Geef hen een ingevuld toestemmingsformulier verkrijgbaar bij Huisartsenpraktijk De Zandbloem

Optie 3:

Regel het online op www.volgjezorg.nlOp www.volgjezorg.nl kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er met uw toestemming gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt.
Mochten er nog vragen zijn kunt u met ons contact opnemen.

 

Top