Update COVID-vaccinatie in de Zandbloem

20 april 2021

Er is weer meer bekend over de vaccinatiestrategie in Nederland. Als praktijk houden wij de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, en volgen we de berichtgeving vanuit onze beroepsgroep de LHV op de voet. U kunt erop vertrouwen dat wij hierdoor snel reageren als er duidelijkheid voor ons komt wat er van ons verwacht wordt. Hierdoor streven we ernaar dat er voor u geen vertraging komt in de mogelijkheid gevaccineerd te worden.

Hierbij weer een update van recente ontwikkelingen: 

  • Op 31 maart, 1 april en 8 april zijn ruim 200 mensen tussen de 60 en 64 en mensen met een BMI boven de 40 gevaccineerd met Astra Zeneca. Zij zullen de 2e injectie krijgen op de afgesproken datum in juni of juli. Ook de mensen onder de 60 met een BMI boven de 40 zullen dan hun 2e injectie krijgen.

  • Deze week ontvangen wij weer een voorraad Astra Zeneca vaccins. Hiermee mogen wij alle mensen die geboren zijn tussen 1956 en 1960 vaccineren, die nog niet in de eerste groep zijn gevaccineerd. Deze groep heeft allemaal een uitnodiging hiervoor ontvangen. Zij zullen worden gevaccineerd op zaterdag 24 april. 

  • We verwachten dat mensen die geboren zijn tussen 1956 en 1960 die niet zijn ingegaan op uitnodiging voor de vaccinatie met het Astra Zeneca vaccin voorlopig ook niet in aanmerking komen voor een ander vaccin. Mocht u toch het Astra Zeneca vaccin willen, vragen we u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de praktijk, dan kunt u alsnog gevaccineerd worden. Het risico voor deze groep om ernstige complicaties te krijgen van een COVID infectie is vele malen groter dan het risico op ernstige bijwerkingen van het vaccin. 

  • Wij mogen geen mensen vaccineren met het Astra Zeneca vaccin die geboren zijn in 1961 of later. 

  • Ouderen die in de afgelopen maanden door de GGD zijn uitgenodigd, maar niet de mogelijkheid hebben naar een GGD locatie te reizen kunnen via onze praktijk het Astra Zeneca vaccin krijgen. Zij zullen as zaterdag 24 april op de praktijk of op woensdag 28 april thuis worden gevaccineerd. 

  • De mensen geboren in 1955 en eerder hebben een uitnodiging van de GGD ontvangen of zullen die volgende week ontvangen. De vaccinatie met het Pfizer vaccin voor deze groep gaat via de GGD.

  • Vandaag is bekend geworden dat mensen onder de 60 (geboren in 1961 of later) met een medisch risico ook door de GGD worden gevaccineerd. De selectie hiervoor zal door ons worden gedaan. Het zal waarschijnlijk gaan om de mensen die ook voor een griepvaccinatie in aanmerking komen. De definitieve criteria zijn ons echter nog NIET bekend. Zodra dat bekend wordt en wij de mogelijkheid hebben u een uitnodiging te sturen zullen we dat doen. We vragen u geduld te hebben want wij hebben hier nog geen duidelijkheid over.  

  • Indien u een vraag heeft over de vaccinatie die hierboven niet is beantwoord willen we u vragen deze te stellen via een email naar vaccinatie@dezandbloem.nl. We zullen deze beantwoorden binnen 3 werkdagen. 
Top